Fausto Podavini (Italija) - NUGALĖTOJAS

„MiRelLa“ 

„MiRelLa“ – tai pasakojimas apie moterį, motiną, žmoną, senelę.

Mirellai 71 metai, 43 metus iš jų ji praleido su vieninteliu savo gyvenime mylėtu žmogumi. 43 metai, kai buvo dalijamasi viskuo – sunkumais, linksmais ir gražiais momentais. Tai buvo šeima, namai, bendros vertybės. Tačiau prieš šešerius metus kai kas pasikeitė, ir Mirellai teko kovoti su vyro liga – Alzheimerio liga.

Ji visiškai pasiaukojo. Visomis išgalėmis, atsidavusi, su meile slaugė jį... Kol gyveni, tol tikiesi... Nepaisant to, kad kasdien vis labiau blėso prisiminimai.

Ar gali būti kas skaudžiau nei tai, kad tavęs nebepažįsta mylimas žmogus, tavo gyvenimo draugas?

„MiRelLa“ – tai moters meilės savo vyrui istorija, moters, kuriai teko išgyventi sunkiausia, ką galima įsivaizduoti, patirti viltį ir nusivylimą, skausmą ir nuolankumą, liūdesį ir bejėgiškumą.

Mirella visą gyvenimą praleido šalia savo vyro, niekada jo nepaliko; nebuvo jokios ligoninės, jokios pašaliečio pagalbos iki paskutinės jo dienos – jis mirė, kentėdamas didžiulį skausmą, savo namuose, tarp jį mylinčių žmonių.

Mirė jis tuose pačiuose namuose, kuriuose jie ir pragyveno visą gyvenimą. 

Fausto Podavinigimė Romoje, gyvena ir dirba savo gimtajame mieste. Johno Kaverdasho fotografijos akademijoje Milane gavo magistro laipsnį reportažo srityje.

Pradžioje dirbęs studijos fotografu, jis nusprendė pagrindinį dėmesį skirti reportažui. Tapęs laisvai samdomu fotografu, bendradarbiavo su įvairiomis nevalstybinėmis organizacijomis kurdamas reportažus iš Italijos, Peru, Kenijos ir Etiopijos.

2009 m. pradėjo bendradarbiauti su WSP Photographers, o 2010 metais galutinai įsitraukė į  šią grupę, kur ne tiktai pats dirba fotografu, bet ir dėsto fotožurnalistiką.

Be įvairiausių reportažų iš Afrikos, Pietų Amerikos ir Indijos, jis aktyviai užsiima įvairia svarbia veikla ir Italijos teritorijoje – rengia reportažus apie neįgaliųjų sportą, dirba nepilnamečių kalėjime ir su sergančiais Alzheimerio liga.

Ne kartą yra gavęs įvairiausių apdovanojimų, tarp kurių – 2013 m. World Press Photo, 2013 m. Sony Awards, 2013 m. PX3, 2012 m. Winephoto, PDN fotografijos konkurso (fotožurnalistikos, sporto ir dokumentikos kategorijoje) – 2012 m., 2011 m. World Report  apdovanojimai, FIOF geriausio 2011 metų fotografo vardas, 2011 m. PhotoAid ir 2009 m. National Geographic apdovanojimai, taip pat apdovanotas keliais garbės raštais iš įvairiausių pasaulinio masto konkursų (Leica, KLM, Marie Claire).

Jo darbus spausdina įvairūs žurnalai, yra surengęs savo fotografijų parodų tokiuose skirtinguose miestuose kaip Roma, Milanas, Buenos Airės, Niujorkas, Paryžius, Londonas ir Kvala Lumpūras.