Fausto Podavini (Italija)

Paskutinio teismo diena 

Būti sudegintam ant Manikarnikos gato Gangos pakrantėje Varanasio mieste yra ideali bet kurio labai tikinčio hinduisto gyvenimo kelio pabaiga, nes manoma, kad tada siela pasieks mokšą ir  išsilaisvins iš amžino įsikūnijimų rato. Mirusiųjų kūnų sudeginimo pareigą atlieka domai – atskira neliečiamųjų kastos grupė. Ši paslaptinga domų karalystė jau amžius gyvuoja Varanasyje, užsiimdama šiuo pelningu verslu, ir, kaip ir kiekvienoje karalystėje, čia yra savi ponai ir tarnai, tačiau visi jie susiję su mirtimi – tiesiog tokia jų lemtis.

Durga Prasadas yra domų radžos tarnas. Jo pagrindinė pareiga – tvarkytis šeimininko namuose. Jis dar jaunas, todėl prie lavonų deginimo laužų gali dirbti tiktai devynias ar dešimt dienų per mėnesį ir užsidirbti keletą dolerių, kurie bus atiduoti jo šeimai, gyvenančiai kaime. Tačiau jo ateitis, atrodo, abejonių nekelia: kvėpuodamas deginamo kūno dūmais, jis palydės į mokšą tūkstančius sielų – ir taip iki tol, kol ateis ir jo paties paskutinė diena.

Pasaulyje yra mažiausiai 250 milijonų vaikų nuo penkerių iki penkiolikos metų, kuriems tenka dirbti. Beveik pusė jų dirba visą darbo dieną. Kai kuriais statistikos duomenimis, 61 procentas vaikų darbo sutelkta Azijoje. Indija, kur dirba 44 milijonai vaikų, yra pasaulio rekordininkė vaikų darbo srityje. 

Fausto Podavinigimė Romoje, gyvena ir dirba savo gimtajame mieste. Johno Kaverdasho fotografijos akademijoje Milane gavo magistro laipsnį reportažo srityje.

Pradžioje dirbęs studijos fotografu, jis nusprendė pagrindinį dėmesį skirti reportažui. Tapęs laisvai samdomu fotografu, bendradarbiavo su įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis kurdamas reportažus iš Italijos, Peru, Kenijos ir Etiopijos.

2009 m. pradėjo bendradarbiauti su WSP Photographers, o 2010 metais galutinai įsitraukė į šią grupę, kur ne tiktai pats dirba fotografu, bet ir dėsto fotožurnalistiką.

Be įvairiausių reportažų iš Afrikos, Pietų Amerikos ir Indijos, jis aktyviai užsiima įvairia svarbia veikla ir Italijos teritorijoje – rengia reportažus apie neįgaliųjų sportą, darbą nepilnamečių kalėjime ir su sergančiais Alzheimerio liga.

Šiuo metu užsiima fotografavimu Kašmyre ir Etiopijoje.

Ne kartą yra gavęs įvairiausių apdovanojimų, tarp jų – 2013 m. World Press Photo, 2013 m. Sony Awards, 2013 m. ir 2015 m. PX3, 2015 m. SIPA, 2013 m. Vilniaus fotografijos rato, 2013 m. SDN, 2014 ir 2015 m. MIFA, PDN fotografijos konkurso (fotožurnalistikos, sporto ir dokumentikos kategorijoje) – 2012 m., 2011 m. World Report  apdovanojimai, taip pat apdovanotas keliais garbės raštais iš įvairiausių pasaulinio masto konkursų (Leica, KLM, Marie Claire).

Jo darbus spausdina įvairūs žurnalai, yra surengęs savo fotografijų parodų tokiuose skirtinguose miestuose kaip Roma, Milanas, Buenos Airės, Niujorkas, Paryžius, Londonas ir Kvala Lumpūras, Barselona ir Madridas.