Stephanie Borcard ir Nicolas Metraux (Šveicarija / Tailandas)

Stephanie Borcard ir Nicolas Metraux (Šveicarija / Tailandas)

Kinijos kirpėjai

Organizatorių pasirinkimas  

Ši fotografijų serija, vaizduojanti kinus kirpėjus ir jų būstą, – tai dialogas tarp viešojo įvaizdžio ir privačios erdvės. Projektas buvo kuriamas Sičuano provincijos sostinėje Čengdu, toli nuo Pekino ir Šanchajaus. Šiame sparčiai augančios ekonomikos regione Vakarų Kinijoje yra apie 14 milijonų gyventojų, dauguma jų – atvykėliai iš kaimo vietovių.

Kiekviename portrete – jaunas kirpėjas, atvykęs į Čengdu ieškoti galimybių įsidarbinti. Darbai, kur aprūpinama gyvenamąja vieta, ypač paklausūs ir naujųjų atvykėlių vertinami. Jei darbdavys pasiūlo kambarį ar lovą savo namuose, tuo dažnai tenka dalintis su kitais bendradarbiais. Šiems jauniems darbuotojams gali tekti ilgus metus gyventi tokiomis sąlygomis, kol pagaliau įstengs įsigyti nuosavą būstą.

Pastarojo Kinijos gyventojų surašymo duomenimis, 2012 metų sausį miesto gyventojų skaičius perkopė 51 procentą. 

Šios serijos parodos:

Personalinė paroda  Encotros da Imagem,  Braga, Portugalija, 2014 m.

Personalinė paroda  Fotografijos mėnuo, Sofija, Bulgarija, 2013 m.

Personalinė paroda Fribūre, Šveicarija, 2013 m. 

Stephanie Borcard ir Nicolas Metraux – du šveicarai fotografai, įsikūrę Bankoke. Jie įgyvendina asmeninius projektus, o įkvėpimo semiasi iš kelionių ir tokių skirtingų išraiškos formų kaip literatūra, dailė ir filmai.

Subtiliai traktuodami kiekvieną istoriją, jie su susidomėjimu tyrinėja socialinių problemų kraštutinumus. Naujausiose fotografijų serijose analizuojami individo ir visuomenės santykiai, kurie ne tiktai padeda geriau pažinti tą pasaulį, kuriame gyvename, bet ir paieškoti atsakymo į klausimą, kas tai yra.

Smalsumas ir aistringas dėmesys kitiems nuveda juos į įvairiausias šalis Azijoje, o neseniai atvedė į Bosniją ir Hercegoviną. BENTELI Publishers, Šveicarijoje leidžiama knyga, pasirodysianti 2015 metais, bus jų ilgalaikio projekto Balkanuose baigiamoji dalis.