Madsas Nissenas (Danija)

Madsas Nissenas (Danija)

Homofobija Rusijoje 

Gyventi Rusijoje būnant lesbiete, gėjumi, biseksualu ar transseksualu kasdien darosi vis sunkiau, nes seksualinėms mažumoms tenka patirti teisinę ir socialinę diskriminaciją, priekabiavimą ar net aršius religinių ir konservatyvių nacionalistų grupių smurto išpuolius – vadinamuosius neapykantos nusikaltimus.

2013 metų liepą homofobija Rusijoje iš gatvių persikėlė į teisinį lygmenį, kai Valstybės Dūma vienbalsiai priėmė prieš gėjus nukreiptą įstatymą, draudžiantį „netradicinių lytinių santykių propagandą“, pagal kurį rengti gėjų paradus, ginti gėjų teises ar sakyti, kad homoseksualūs santykiai yra lygiaverčiai heteroseksualiems, prilyginama neteisėtai veiklai.    

Šiame reportaže užfiksuoti persekiojimai ir jų aukos. Taip pat lankomasi teismo salėje, kur vyksta gėjų aktyvistų apklausa, naktiniame klube, kur jie gali laisvai bendrauti, ir lesbiečių šeimoje, gyvenančioje nuolatinėje baimėje, kad valstybė gali atimti tris jų vaikus dėl jų pačių seksualinės nuostatos. Tai bandymas suprasti, ką reiškia gyventi nūdienos Rusijoje, kur uždrausta meilė. 

Madsas Nissenas. Mano kūryboje daugiausia dėmesio skiriama tokioms nūdienos aktualijoms kaip gyventojų perteklius, skurdas, žmogaus teisių pažeidimai ir žmogaus santykis su gamta, dažnai turintis ardomąjį poveikį. 2007 metais, vos gavęs fotožurnalisto diplomą Danijos medijų ir žurnalistikos mokykloje, išvykau į Šanchajų, norėdamas nuotraukose užfiksuoti žmogiškąsias ir socialines Kinijos istorinio ekonominio pakilimo pasekmes. Po poros Kinijoje praleistų metų grįžau į Kopenhagą ir bendradarbiauju su Danijos dienraščiu Politiken.

Nuo 2006 metų kuriu savo ilgalaikį fotografijos projektą AMAZONAS, kuris 2013 metais buvo išleistas atskira knyga. Mano pirmoji knyga De Faldne („Kritusieji“) apie Afganistano kare žuvusius danus buvo išleista 2010 metais.

Dalyvavau World Press Photo Joop SwartMasterclass seminare-mokymuose, mano darbai yra gavę keletą World Press Photo apdovanojimų, tarp jų už geriausią metų fotografiją, taip pat Geriausios Danijos metų fotografijos konkurse esu gavęs 15 apdovanojimų, įskaitant Metų fotografo  ir Geriausios metų fotografijos (abu po du kartus) apdovanojimus. 

Mano atstovai yra Panos Pictures ir Prospekt Photographers Italijoje ir LAIF Vokietijoje.

www.madsnissen.com